Spring Classic Challenge 2016

Spring Classic Challenge 2016

Duminică – 3 aprilie, cei 4 tineri cicliști ai echipei au început sezonul competițional în ciclismul de șosea cu cursa Spring Classic Challenge, desfășurată în județul Sibiu, cu startul si finish-ul în comuna Micăsasa.

Participanții au avut de ales între două trasee: tura scurtă de 41km, cu o diferență de nivel de cca.280m și tura lungă de 140km cu o diferență de nivel de cca.940m. Băieții noștri s-au împărțit doi câte doi, Andrei împreună cu Almond participând la tura scurtă, în timp ce Ionuț și Beni au ales să concureze în tura lungă.

Traseele alese de organizatori au fost destul de dificile, cu unele porțiuni de drum destul de rău, 3km chiar neasfaltați și câteva dealuri abrupte.

spring_03

Concurența a fost puternică, mulți sportivi profesioniști prezentându-se la start. În ciuda gradului destul de ridicat de dificultate, rutierii albaiulieni au terminat cu bine cursa, obținând niște clasări remarcabile:

-la tura scurtă: Andrei Rusu – locul 13 (timp 1h:14m:12s), iar Chismorie Almond Edgar – locul 5 (timp 1h:11m03s) dintr-un total de 41 de sportivi.

spring_05

-la tura lungă: Cioica Ioan Ștefan – locul 14 (timp 4h15m45s), iar Beniamin Tămaș – locul 4 (timp 3h54m32s) dintr-un total de 49 de sportivi.

Almond:

spring_04

A fost un concurs cu un ritm intens, m-am simțit foarte bine, din păcate am pierdut grupul fruntaș pe porțiunea de drum neasfaltată, nefiind obișnuit cu astfel de drumuri, așa că am pierdut podiumul. Sunt puțin dezamăgit, dar totuși bucuros cu forma actuală, am dat tot ce am avut și mă bucur că antrenamentul cu echipa a dat roade.

Beni:

spring_02

M-am bucurat să încep acest nou sezon cu concursul de la Micăsasa și am putut să văd un progres al meu personal față de anul trecut în ceea ce privește evoluția pe parcursul cursei, să am o rezistență mai bună. Cursa mi-a plăcut, complexă și cațărările frumoase, drumul a fost diversificat ca și suprafață de rulaj, însă nu am fost intimidat de acest lucru. Am învățat să fiu mai atent în concursurile viitoare cu evadările și să risc mai mult. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am avut accidente pe drum, știu că mulți au abandonat și că mi-a dat putere să fac față drumului. Abia aștept concursul urmator!

*** FELICITĂRI, BICHERI !

*** Rezultate și poze preluate de la organizatori. Mulțumiri celor implicați în organizarea evenimentului!

Concursuri Stiri