Mamut Bike Race 2015

Acum e liniște, a trecut aproape o săptămână, și pot scrie câteva cuvinte …

Sâmbătă, 12 septembrie 2015, a avut loc la Alba Iulia competiția de ciclism Mamut Bike Race 2015. Presa a fost prezentă la evenimentul organizat de către noi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, și apreciez mult acest aspect. Au fost primii care au scris despre concurs, inclusiv poze, clasamente, interviuri etc. Am văzut la fața locului Alba24.ro, ZiarulUnirea și ProTv; poate au fost și alți reporteri prezenți la eveniment … țin să le MULȚUMESC tuturor. Mult ne-au mai ușurat munca 🙂

Nu aveam niciun chef să ajung acasă și să dau comunicate, să transmit clasamente și date oficiale. Nu că nu aș fi vrut, însă oboseala și-a spus cuvântul; niciunul din echipă nu avem experiență în organizarea evenimentelor de acest gen și stresul a fost prezent peste tot. Cu 2 zile înainte am schimbat locația zonei de înscrieri și socializare, iar în ziua premergătoare concursului au fost modificate mici porțiuni din traseu din cauza ploilor căzute. Ne-a dat ceva emoții ploaia, însă terenul s-a zvântat destul de mult, astfel încât în ziua concursului nu au fost probleme deosebite. Ne-am pregătit, totuși, cu mai multă apă la final (3mc, pentru spălarea bicicletelor) și perii de curățat și ulei pentru lanț la punctele de alimentare. În ziua concursului, toate s-au derulat cu repeziciune, însă fiecare a știut ce și cum să facă, fiecare s-a făcut util cum a putut. Ne-am bazat pe foarte mulți oameni în ziua concursului, la organizarea acestuia, atât pe traseu, la punctele de alimentare, cât și în zona de agrement, unde am petrecut mare parte a timpului. Și am fost într-adevăr mulți, în jur de 60 de persoane … colegi bicheri, prieteni și prietene, soții, copii … de la mic la mare, fiecare a pus mâna și a făcut tot ce a putut ca să fie bine.

Ne-am întâlnit de câteva ori și am împărțit sarcini dinainte, fiecare având un rol bine stabilit. Nu au fost impuneri … însă rolurile au fost luate foarte în serios. Atât de Nelu, probabil cel mai “experimentat” dintre noi – în parcare, cât și de mezina Ana – la PA2. Poate o decizie controversată a fost restricționarea accesului auto în parcarea din zona de agrement și parcarea mașinilor în zona Parcului Dendrologic. Am dezbătut mult, fiind păreri pro și contra. Personal, aș face la fel și acum …

Anul trecut am tot pregătit și curățat un traseu prin pădure … vreo 4km, pe care ne doream să facem un mic concurs local. Să ne dăm vreo 4 ture pe el, cu niște premii simbolice. Probabil nu am fost suficient de motivați. Din noiembrie am început să ne gândim la concursul acesta. Cumva, nu știu exact cum, ideile noastre au prins contur și când ne-am trezit … s-a și terminat deja. Nu puteam face nimic din toate astea fără implicarea partenerilor, sponsorilor și colaboratorilor. Am primit sprijin din foarte multe părți și LE MULȚUMIM tuturor celor implicați în vreun fel în organizarea și buna desfășurare a evenimentului.

Ne-am bucurat să vedem în prima linie la Start și cicliști experimentați, membri ai diverselor cluburi sportive din țară. Le mulțumim că ne-au onorat cu prezența. Statistic vorbind, m-aș fi așteptat să fie o prezență mai mare din partea bicicliștilor din localitate. Totodată, o prezență mai mare din partea publicului la evenimente de acest gen ar fi binevenită. Dar astea sunt lucruri pe care nu le putem controla, va mai trece mult timp până ca lumea să participe de pe margine pentru susținerea sportivilor la genul acesta de evenimente outdoor.

În cifre, Mamut Bike Race 2015 arată cam așa: 158 participanți înscriși online până în 09.septembrie, 130 participanți confirmați în 12.septembrie, 115 concurenți aliniați la Start, 33 concurenți din Alba Iulia (dintre care 7 – membri Bicheru Cycling).

Am încercat, cum am știut mai bine, să facem lumea să se simtă bine. Nu știm în ce măsură am reușit; ne cerem scuze pentru eventualele poticniri și greșeli, inerente și omenești. Avem state de plată în cu totul alte domenii de activitate, astfel încât acest gen de acțiuni le practicăm voluntar, în puținul timp liber care ne mai rămâne.

Am coordonat evenimentul: Cristian Cioroga – concurs MBR2015, Claudiu Crișan – website, promovare, baze de date, foto/video, Sorin Toma – traseu, amplasare voluntari, marcaje, Ionuț Cioica – marcaje, Florin Cotoară – zonă agrement și start/sosire, Răzvan Pandor – PA1, Maria Miclea – PA2.

Ar mai fi foarte multe de spus … acum însă mă bucur că totul s-a terminat cu bine. Ne putem bucura de toamnă și continua turele de duminică, ture de socializare, alături de prietenii bicheri, aiudeni, turdeni, sibieni și alții care mai sunt 🙂

Ce a fost CEL MAI interesant lucru la acest concurs ?

Față de altele … la MBR2015 unii am fost cu organizarea, alți colegi de-ai noștri au fost concurenți. Cred că e interesant să concurezi acasă, în fața propriilor suporteri, colegi și prieteni. Cred că e un sentiment plăcut să te direcționeze un cunoscut pe traseu, să-ți dea apă sau să te-mbie cu o bucată de banană la punctul de alimentare, să-ți atârne medalia de gât la sosire, să te premieze sau să te servească la masă.

Tocmai din acest motiv am lăsat la latitudinea fiecăruia să aleagă unde dorește să fie: în echipa de organizare sau printre concurenți. Așa încât am avut bicheri peste tot … chiar și pe podium. Îmi plac implicarea și dăruirea oamenilor, spiritul de echipă și devotamentul. NU tolerez egoismul și nesimțirea.

Nu mai am ce să zic. S-a zis destul. Să mai și facem ceva.

MBR2015 … un concurs organizat de clubul din care fac parte, Bicheru Cycling … ce să zic? de data asta, eu nu am fost voluntar, ci concurent … organizarea a fost impecabilă … atmosfera a fost grozavă … felicitări tuturor. Ce mi-a plăcut și m-a impresionat a fost atitudinea tuturor, dar mai ales a voluntarilor de pe traseu, care au fost extraordinar de drăguți. La ultima urcare, pe vf.Mamut, am avut și galerie … Cireașa de pe tort a fost podiumul, la care sincer nu mă așteptam, mai ales că a fost categorie F30+ și traseul a fost și un pic noroios. În concluzie, o zi perfectă … felicitări încă o dată tuturor: organizatorilor, voluntarilor și, bineînțeles, concurenților! (Eniko)

Au concurat colegii noștri:

Beni Tămaș – 1h:24m:50s (loc 2, M19-29), Ionuț Cioica – 1h:29m:39s (loc3, M19-29), Almond Chismorie – 1h:43m:44s (loc 5, M14-18), Tudor Pîclișan – 1h:46m:01s (loc 8, M19-29), Eniko Cioica – 2h:29m:11s (loc 3, F30+), Iulia Cioica – 2h:22m:49s (loc 5, F14-29), Mihai Florea – 2h:45m:49s (loc 14, M40+), Iulia Guș – 3h:16m:14s (loc 10, F14-29)

FELICITĂRI TUTUROR CONCURENȚILOR! Vă mulțumim pentru participare!

Fiți sănătoși și fericiți!

Echipa Bicheru Cycling

*** Clasament MBR2015

*** Cum a fost

Concursuri Proiecte