Cupa “Max Aușnit” – 2015

Cupa “Max Aușnit” – 2015

Sâmbătă – 25 iulie, la Lugoj a avut loc a IV-a ediție a competiției de ciclism Cupa Max Aușnit, un concurs destinat atât profesioniștilor, cât și amatorilor. La start au fost aliniați în jur de 240 de cicliști români, dar și din alte țări: Ungaria, Italia, Grecia, Statele Unite ale Americii, chiar și Camerun. Echipa Bicheru Cycling a fost reprezentată de tinerii rutieri Beniamin Tămaș și Almond Edgar Chismorie, aflați la prima participare în cadrul acestei competiții.

03

Traseul de 111km a fost unul foarte valonat, cu o diferență de nivel de 1400m (puțin mai mică decât echivalentul unei urcări pe Transfăgărașan). Încă de la startul cursei (ora 10:00) temperatura a fost foarte ridicată, înregistrându-se 37°C; după ora 11:00 cicliștii au avut de îndurat temperaturi de peste 42°C. Din cauza vremii caniculare au fost și rutieri care nu au reușit să termine această competiție, din păcate au avut loc și multe căzături datorită concurenților care își asumau prea multe riscuri în viraje.

01.beni 02.beni

Cupa Max Aușnit destinată profesioniștilor a fost câștigată de rutierul Andrei Nechita de la Tușnad Cycling Team, urmat de Eduard Grosu care a pierdut cursa la doar câteva miimi de secundă. Cei doi au reușit să termine cursa în 2h:41m:27s. Cicliștii albaiulieni au reușit să parcurgă traseul dificil fără incidente, reușind să obțină rezultate remarcabile.

06.almond
Beni

Beniamin Tămaș cu timpul obținut de 02h:55m:35s a terminat concursul al 4-lea din 54 de sportivi în categoria sa de vârstă (18-29 amatori), la doar 4 secunde de primul loc.

M-am bucurat să pot să particip la competiția Max Aușnit 2015, am fost plăcut impresionat de organizarea bună și implicarea voluntarilor, traseul complex și echilibrat între urcări și coborâri și de modul în care s-a desfășurat toată activitatea. A fost o adevarată provocare să concurez pe o temperatură așa de ridicată, însă am terminat cu bine. Am fost foarte mulțumit, având în vedere că săptămâna dinaintea concursului am avut ceva probleme de sănătate și antrenamentul a fost întrerupt. Însă, am văzut cum Dumnezeu a fost Cel care mi-a dat puterea necesară să pot concura și chiar să obțin un loc bun. Sunt încurajat de lucrul acesta și îmi doresc să evoluez tot mai mult la viitoarele competiții.

05.almond
Almond

Almond Edgar Chismorie a reușit să termine traseul în 03h:06m:35s, fiind primul sportiv amator sub 18 ani.

Cupa Max Aușnit a fost o competiție deosebit de dificilă, datorită numeroaselor urcări străbătute într-un ritm foarte ridicat datorită sportivilor profesioniști aflați în cursă și a temperaturilor foarte de greu de îndurat timp de 3 ore pe bicicletă. Sunt fericit că am reușit să evit căzăturile și să termin această cursă într-un timp mult mai bun decât mă așteptam.

*** Felicitări bicherilor noștri!

*** Rezultate și poze preluate de la organizatori. Mulțumiri celor implicați în organizarea evenimentului!

Concursuri Stiri